пн-чт 9.00-21.00, пт - 9.00-20.00

Вуличні світлодіодні екрани

Сучасні LED екрани з'явилися трохи більше 20 років тому. За цей час вони змогли зарекомендувати себе як найкращі способи трансляції реклами або передачі інформації широкому колу глядачів. Колись такі екрани використовувалися тільки для підвищення видовищності, залишаючись експериментальним видом техніки. Сьогодні LED монітори - оптимальний варіант для демонстрації рухомого або статичного контенту, який встановлюється в приміщеннях або на вулицях міст під відкритим небом. Досягти такого ефекту допомагають пікселі, які складаються з певної кількості окремих світлодіодів. Також пікселі називаються елементами напівпровідникового типу, тому можуть кріпитися різними способами. Щоб купити якісний і довговічний світлодіодний екран для вулиці, потрібно дізнатися про нього більше - від можливостей застосування, призначення, технічних характеристик, ціни на моделі і інші особливості.

Цілі використання LED екранів

LED экрани для встановлення під відкритим небом ретельно захищені від будь-яких механічних пошкоджень і виділяються більшою площею для якісної передачі візуальної інформації. Вони не пошкоджуються через опади та інших погодних умов. Найчастіше такі пристрої використовуються для:

  •  
  • рекламного контенту (для контенту будь-якого типу з метою демонстрації реклами, все залежить від локації установки, тому існують підвиди);
  • розваги (деякі заходи під відкритим небом потребують підвищення рівня видовищності і залученості глядачів - це можуть бути конкурси, концерти, театральні постановки та міські свята);
  • спортивних заходах (зовнішні екрани дозволяють постійно бути в курсі всіх подій, не встаючи з місця, також глядачі можуть бачити рахунок, час матчу і інші особливості).
  • подій, які транслюються в режимі реального часу (також можливі повтори найяскравіших моментів, наприклад, як у футболі).

У багатьох LED моніторах для вуличного використання передбачена функція регулювання нахилу екрану, щоб глядачам було зручніше сприймати інформацію. Так можуть використовуватися спеціальні телевізори або повноцінні табло. Для парадів, масштабних концертів або мітингів встановлюються спеціальні монітори, які відрізняються мобільністю. Незважаючи на значні розміри, у них досить невелику вага, що дозволяє швидко монтувати, розбирати конструкцію і переміщати її на інші локації. Такі моделі використовуються для різних заходів, а завдяки високій частоті немає герцовки після попадання в камеру під час проведення зйомки.

Вуличні світлодіодні екрани завжди залишаються актуальними через:

  •  
  • високої ефективності передачі даних (вона барвиста і яскрава, тому її помітить і запам'ятає велика кількість людей);
  • комфорту і простоти в процесі експлуатації.

Вуличні LED монітори можуть передати наступний контент:

  •  
  • графічні зображення;
  • динамічні картинки в ч / б або кольоровому форматі;
  • хронометраж матеріалів, які на них транслюються.

Контрастність і чіткість переданої картинки повністю зберігається на відстані від 3 метрів, що робить використання екранів ще більш ефективним.

Характеристики екранів для вулиці

LED екрани для використання на вулиці володіють наступними характеристиками:

  1. Крок пікселя. Робота пікселів грунтується на роботі світлодіодів в різних кольорах: синьому, зеленому і червоному, також вони розташовуються один від одного на різній відстані. Всього в одній одиниці можуть створюватися десятки мільйони відтінків. Правило всього одне - крок пікселів буде максимально широким при великій відстані від екрану до глядачів. P10 - це стандартний і найзручніший показник, тому на зображенні не будуть бачити окремі точки.
  2. Роздільна здатність. Важливо використовувати зовнішні монітори з роздільною здатністю 800 * 600 або 1024 * 768. Так відеоряд буде максимально насиченим і яскравим. Для вуличних варіантів також є і мінімальні показники - 160 * 120.
  3. Тип світлодіодів SMD. Принцип роботи - електричний струм проходить через все напівпровідники у вигляді кристалів, і тим самим викликає світіння. Середній час роботи - приблизно 100 000 годин. Можна регулювати яскравість, орієнтуючись на широтно-імпульсної підвид.
  4. Яскравість. Як правило, цей показник варіюється в межах 4500-9000 КНД / м2. Це потрібно, щоб при денному світлі теж забезпечувалася якісна передача контенту без використання додаткових джерел світла. Ці показники можуть регулюватися самостійно, якщо екран випускався всього кілька років тому. Це максимально зручна функція, так як яскравість буде налаштовуватися автоматично в залежності від особливостей навколишнього середовища.
  5. Потужність. Показники потужності завжди будуть середніми, незалежно від моделі та інших особливостей. Як правило, це половина потужності, яка може бути максимальною - 1250 Вт / м2. Такий показник важливий, тому що дозволяє розрахувати систему електроживлення всієї панелі. Як правило, споживання енергії не перевищує 350-600 Вт / м2.
  6. Кут огляду. Він повинен бути в межах 120 градусів, щоб усі глядачі могли комфортно бачити зображення.
  7. Герметичність. Цей показник особливо важливий для вуличних світлодіодних екранів, так як конструкція захищена від бруду, пилу і високої вологості.
  8. Захист. Щоб убезпечити себе від непередбачуваних поломок, потрібно вибирати екрани з показником класу захисту IP65.
  9. Вага. Цей показник важливий для простоти і швидкості монтажу, тому рекомендується вибирати моделі з середньою вагою - приблизно 25 кг / м2

Порівняння кімнатних і вуличних екранів

Електронні табло, які використовуються для вулиці, мають більш високий рівень захисту від змін температурних режимів, підвищеної вологості, механічних пошкоджень і ультрафіолетових променів. Такий захист створюється завдяки наявності панелі з алюмінію або спеціальним складам. У холодну пору року можна включити нагрів, а в спеку підключити систему для охолодження механізмів. Завдяки подібним функцій в роботі екрану не буде збоїв протягом 100 000 годин безперервної роботи.

Особливості вуличних екранів:

  • легкість і простота монтажу - його можна провести за будь-який час на будь-який локації;
  • широкий вибір конструкцій, розмірів і додаткових функцій;
  • можливість використання екранів як джерел світла або модуляторів відеоряду та зображень;
  • універсальність використання, так як переглядати ролики можна вранці, вдень, ввечері і вночі, причому в темний час доби екрани привертають більше уваги;
  • модульне складання, що спрощує процес монтажу; є контролер і незалежне джерело живлення;
  • простота управління, так як всі сигнали передаються приймачами або комп'ютерами, присутність операторів не завжди обов'язково;
  • гарна візуалізація - через опади або прямих сонячних променів зображення не буде псуватися і спотворюватися;
  • довговічність - монітори не ушкоджуються через впливів навколишнього середовища, не нагріваються, тому використовуються від відкритим небом;
  • різноманітність контенту: довжина роликів або трансляцій не впливає на роботу вуличного світлодіодного екрана.

Екрани для вуличного застосування відрізняються від домашніх за такими характеристиками:

  • особливостями деяких конструктивних елементів;
  • рівнем захисту екранів;
  • більш широким діапазоном використання.

Моделі, призначені для використання в приміщеннях, не оснащуються спеціальними світлозахисними козирками, тому в взаємозамінність таких моделей буде односторонньою. Екрани для вулиці можна використовувати в приміщеннях, але варіанти для приміщень не можна встановлювати під відкритим небом.

Правила вибору

Перед тим, як вибирати вуличний світлодіодний екран, потрібно враховувати наступні параметри:

  • кут огляду;
  • яскравість;
  • контрастність;
  • крок пікселів;
  • відстань від екрана до глядачів або перехожих;
  • розмір світлодіодного екрану.

 

Залишилися питання?

Звертайтеся! Допоможемо Вам з підбором