пн-чт 9.00-21.00, пт - 9.00-20.00

Рекламуємо як в TikTok і Instagram: LED відеопілони

Вертикальний формат відео, і взагалі медіаконтент, все більше завойовує популярність. Виною тому звичайно ж засилля соціальних мереж таких як TikTok і Instagram. Слідом за ними такий формат вже використовують і Youtube. Саме слідуючи цим трендам, торгові та виставкові площі все частіше звертають увагу на LED відеопілони. Установка такої конструкції може значно пожвавити бізнес, збільшивши приплив клієнтів на 30-80%. Це хороший інструмент локального маркетингу. Його можна використовувати як для розвитку бренду, так і для реклами і підвищення продажів.

Давайте подивимося, що таке LED відеопілон, в чому плюси і в чому мінуси такого формату.

LED відеопілон - це окремий екран, який встановлюється всередині або зовні приміщення і призначений для демонстрації якісного контенту. Тобто, це вертикальні конструкції з LED-екранами, встановлені на входах у великі торгові центри і розміщені на поверхах. На них зазвичай налаштовують показ реклами або розважальний контент.

Застосування відеопілона

Завдяки своїй універсальності відеопілони вже завоювали довіру і любов публіки. Місця розміщення LED пілона найрізноманітніші: торговельні зали, конференц-холи, навчальні заклади, соціальні служби, туристичні фірми, салони краси, банки, ресторани, кафе, розважальні центри, метро, ​​автозаправки, автомийки, СТО, поліклініки, тощо. Список можна продовжити до нескінченості. Головне обмеження - це доцільність, тобто встановлюйте конструкцію в місцях значного скупчення людей, там де є кому на нього дивитися.

Один приклад. Чи було з вами таке: ви приходите в торговий центр і відразу ж забуваєте навіщо власне сюди зайшли? Навколо рясніють вітрини і яскраві вивіски. Вас приваблює окрема картинка і, самі того не помічаючи, ви занурюєтеся в світ тропіків. А все це чарівництво відносно легко організовано. Туристична компанія встановила відеопілон при вході в офіс. З екрану на Вас дивиться знаменитий блогер і розповідає про різних куточках світу, де він подорожував і що бачив. Таке захоплює - чи не так?

І згадаємо другий варіант: в тому ж торговельному центрі при проході сидить промоутер і роздає буклети з рекламною пропозицією. Це ті ж тури в тропіки. Він стоїть біля невеликого банера, який відблискує від вітрин. Його форма або навіть костюм аніматора більше дратує, ніж приваблює перехожих. Ще гірше, коли людина неохайна і просто погано виглядає. Трохи далі біля урни вже утворилося невелике звалище листівок. Не екологічно, не естетично і економія тут дуже відносна, м'яко кажучи. Спілкування з клієнтом важливо, але деякі етапи краще пропрацювати і задіяти медійний підхід.

Загальні характеристики LED відеопілона

Що таке відеопілон? Відеопілон - це LED-екран подовженої, прямокутної форми, переважно вертикальної орієнтації, товщиною до 25 см, з ударостійким склом товщиною від 4 мм. Він монтується в пластиковому каркасі на стійках або монолітної основі. Шви конструкції з'єднані алюмінієвим профілем.

Відеопілон відмінно вписується в будь-які інтер'єрні та екстер'єрні рішення. Контент, що транслюється на екран легко налаштувати: статичну картинку краще чергувати з відеороликами. Відвідувачі або перехожі можуть відпочити і сфокусувати свою увагу на те, що відбувається на екрані. Чим довше людина проведе час поруч з Вами, тим більша ймовірність здійснення покупки або звернення за консультацією. Рекомендується налаштовувати відеоряд таким чином, щоб яскрава картинка змінювалася нейтральними тонами, динамічна картинка переходила в спокійну статику.

Технічні характеристики відеопілона

Технічні характеристики при виборі моделі відеопілона залежать від передбачуваного місця розташування конструкції, з якої відстані глядач дивитиметься на екран.

Найбільш зрозумілий показник, який характеризує даний параметр вибору - це крок пікселя. Наприклад, раніше телевізор так зернив, що було видно окремі пікселі. Так ось, схожий ефект створює і широкий крок пікселя. Екрани з великим кроком краще встановлювати на відстані від людей - високо на фасадах або на відеобордах. До відеопілону ж, будь він на вулиці або в приміщенні, часто підходять люди, їх встановлюють біля зон відпочинку в торгових центрах. Тобто, іноді більш функціонально буде застосування конструкції з більш низьким кроком пікселя. Відео в форматі full HD буде відображатися на екрані з кроком менше 2 мм. Нормою ж для приміщення є конструкція з кроком в 2-3 мм, для вулиці цей показник оптимальний в розмірі 3-5 мм.

Роздільна здатність екрану. Цей показник зрозумілий більшості користувачів. Слід зазначити, що гарна роздільна здатність не завжди виправдана. Для демонстрації повноформатного фільму в мінікінотеатрів - так, презентація високотехнологічного обладнання - так. Але реклама біля торгового центру у міського ринку в форматі full HD, це не зовсім доцільно.

Яскравість екрану. Третій за важливістю показник, адже картинка повинна звертати увагу. В даному випадку яскравість має особливе значення: зображення на відеопілоне розташовує до перегляду. А це означає, що людина не тільки "зачепитися" поглядом, а й проведе якийсь час перед екраном. Глядачеві має бути комфортно і неприємні відчуття типу різі в очах або головного болю варто виключити. Віддаючи перевагу моделям з високою яскравістю, приділіть особливу увагу налаштуванню екрану - ця процедура займе час, але результат того вартий. Яскравість - це не завжди про: "чим більше, тим краще".

Кут огляду. Як часто ви ловили цікавий сюжет краєм ока? Завмирали і вдивлялися в те, що відбувається на екрані? Пам'ятаєте ті часи, коли екрани були опуклі і для того, щоб зрозуміти, що відбувається на ньому, потрібно було стояти чітко особою до екрану. Кут огляду відеопілона плюс-мінус 140 °. Такий показник сильно розширює можливості розміщення глядачів, це зручно і дозволяє дотримати деяку дистанцію між дивляться.

Усереднені технічні характеристики LED відеопілона:

Крок пікселя - від 2 мм до 6 мм

Дозвіл - 27 000 до 160 000 пксл / м2

Оптимальна відстань для перегляду - 2-30 м

Частота оновлення екрану - 2000 Гц

Яскравість екрану - 1000-2000 кд / м2

Харчування - 220 Вт

Споживання - 815-950 Вт / м2

Кут огляду - 140 °

Температурний режим експлуатації від - 40 ° С до + 60 ° С

Вага - 30 кг / м2

Термін служби від 50 до 100 тис годин (5-10 років)

Ціна від 800 $ м2

Одна з родзинок відеопілона - це можливість налаштувати систему розпізнавання осіб для таргетування контенту за віком дивиться на екран. Стандартна процедура налаштування відео і статичної картинки проводиться віддалено по мережі, без демонтажу конструкції. Також моделі оснащені роз'ємами VGA і HDMI. Відеопілон здатний працювати зі звуком або без, дозволяє відтворювати повноцінне відео.

Зовнішні та внутрішні конструкції

LED відеопілон можна розмістити як всередині приміщення - indoor-конструкції, так і зовні - outdoor-конструкція. Вуличний відеопілон зазвичай стаціонарного типу, але є й інші спорудження на колесах.

Внутрішній пілон зазвичай монтується так, що в будь-який момент можна змінити положення відеопілона. Екран монтується в корпус на спеціальних стійках (основі) і встановлюється всередині приміщення. Сам екран має гарне дозвіл, і вже на відстані 1,5 метра ви отримуєте чітке зображення.

Для підключення та налаштування потрібен конвертер, модуль регулювання яскравості. За бажанням клієнта відеопілон можна додатково герметизувати і встановити додаткове охолодження.

Плюси внутрішнього відеопілона:

- він легко монтується;

- можна переносити;

- відносно недорогий;

- швидко налаштовується;

- добре працює на вузьких просторах з великою прохідністю (хол, зона біля ліфта, сходовій проліт і т.п.).

Мінуси внутрішнього відеопілона:

- нижче охоплення аудиторії ніж у зовнішнього екрана;

- час роботи обмежено графіком роботи приміщення.

Outdoor відеопілон призначений для установки на вулиці, біля проїжджої частини або на пішохідній зоні. Такий тип відеопілона є невід'ємною частиною сучасної урбаністики. Outdoor конструкції відрізняються більш високим класом захисту - фронт IP50, тил IP40.

Розрізняють також декілька типів зовнішніх відеопілонов: портативний, на колесах і стаціонарний. Для установки стаціонарного відеопілона належить зробити деяку підготовку: провести проектування, підготувати анкерний блок, вирити поглиблення, встановити анкерний блок, залити бетоном, підвести комунікації, зробити монтаж LED-екрану, налаштувати яскравість і провести додаткові налаштування.

Плюси зовнішнього відеопілона:

- залучає більше уваги;

- налаштовується адаптований контент маркетингового призначення;

- додає естетику і працює на імідж бренду.

Мінуси зовнішнього відеопілона:

- ціна на порядок вище ніж у indoor-конструкцій;

- ще потребує детального технічного завдання;

- тривалість монтажних робіт;

- дозвіл від місцевої влади.

Рекомендації для вибору відеопілона

Ви вирішили придбати відеопілон. І що ж далі? Консультанти PEL DIGITUS допоможуть Вам визначиться з технічними характеристиками, підібрати модель. Вам варто вибрати місце розміщення, від цього залежить який тип конструкції Вам запропонують. Зверніть увагу, що outdoor моделі більш універсальні і їх можна використовувати в приміщенні. Indoor моделі же такими перевагами не володіють. Зайдіть на сторінку продукції і перегляньте наш асортимент.

Сама наявність відеопілона не забезпечує якісний маркетинг і приплив клієнтів. Тому буде важливо спочатку продумати стратегію і який контент буде корисний саме Вашому бізнесу. Не бійтеся експериментувати, і в той же час пам'ятайте, що люди звикають до хорошого. Звичні серіали давно завоювали серця і розуми людей. Запросіть лідерів думок, зніміть цикл відеосюжетів, замовте професійні фотосесії. Дуже непрезентабельно виглядає просте перенесення банерів і розтяжок на відеопілони. Грамотно побудований контент дозволити реалізувати всі можливості LED відеопілона. І звичайно ж не забувайте про звук. Ера німого кіно давно минула. Хоча в той же час, якщо у вас ретро-кафе, то саме чорно-білий формат без звуку дуже впишеться в загальний дизайн і атмосферу.

Висновок

Відеопілон - це рекламно-інформаційний екран, який не тільки відтворює картинку, але ще і добре працює зі звуком. Клієнти, які вже використовують цей канал просування та піару, відзначають збільшення продажів на 20-70%. Ви швидко окупите витрати на покупку. А виплата винагороди промоутерам, розклеювання оголошень і заміна розтяжок залишаться в минулому. Ви зможете попрощатися з налаштуванням освітлення і перестанете гніватися на змальовані поверхні, витрачатися на роздруківку і думати куди утилізувати матеріал. LED відеопілон найбільш екологічне і економічно виправдане рішення. Екран хороший в обслуговуванні, регулярне чищення і сервісне обслуговування стануть гарантією довговічності експлуатації.

Замовляйте консультації вже зараз. Ознайомтеся з продукцією PEL DIGITUS.

Залишилися питання?

Звертайтеся! Допоможемо Вам з підбором